MOBOV
Modelbouw Openbaar Vervoer
Algemeen
Onze projecten
Agenda
Belangstelling?

 

 

 

EEN GEZELLIGE CLUB VOOR MODELSPOORWEGBOUWERS

De vereniging MODELBOUW OPENBAAR VERVOER,
kortweg MOBOV, werd in 1987 als vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

De vereniging MOBOV stelt zich tot doel om op een gezellige manier de liefhebbers van trein-, tram- en (trolley)busmodellen
bijeen te brengen en gezamenlijke activiteiten rond de modelspoorweghobby te organiseren.
Hoewel MOBOV duidelijk een modelspoorvereniging wil zijn, ontbreekt het in het verenigingsleven niet aan de belangstelling voor de ‘grote’ treinen, trams en bussen.

 

HET LOKAAL “CUYLITS”

MOBOV beschikt over twee lokalen op de eerste verdieping van een gebouw aan de Cuylitsstraat 22a in Antwerpen-Zuid.

In het kleine lokaal is de gezellige bar ondergebracht.

In het grote lokaal en in de kelder werden vier modelbanen opgesteld en drie banen in rekken ondergebracht.

De van grote tentoonstellingen bekende industriebaan "Oud-Panneberg" en de baan "Muydonix-Toucourt" naar Ardeens voorbeeld, die aan de vereniging geschonken werd door Guido Franckx, staan in de kelder opgesteld.

In dezelfde schaal halfnul bevinden er zich nog drie nostalgische, analoge banen in het lokaal: een historische Märklin-treintafel in opbouw en twee op oud Fleischmann- en Faller-materieel gebaseerde banen in rekken.

Het van heel wat tentoonstellingen bekende fijne baantje Wilsloo Heide staat eveneens rijvaardig opgesteld.

De halfnulbanen worden aangevuld met twee smalspoorbanen: een grote Oe-baan in een rek en een grote HOe-baan, beiden naar Oostenrijks voorbeeld.

Uiteraard kan er ook aan modelspoorwegbouw gedaan worden en wordt er met eigen rollend materieel gereden. Daartoe is een heuse RIJBAAN, waarop zowel met gelijk- als wisselstroomlocomotieven kan worden gereden en dit zowel met een analoge als een digitale besturing. Deze baan bevat ook reeds een smalspoortraject op schaal hOm, waarop zowel met meterspoortreinen als -trams kan gereden worden, dit in gelijkstroom.

 

OPENINGSTIJDEN

De leden kunnen elke maandagavond van 19.30 uur tot 23.00 uur in het lokaal terecht. Ook is er elke maand een vrijdagavondopening en bijna elke zaterdag een openingsdag..

Als lid kun je er actief deelnemen aan het meebouwen aan en het optimaliseren van de clubbanen, bij een natje en een droogje een praatje slaan of de uitgebreide bibliotheek met boeken en tijdschriften raadplegen.

Enkele keren per jaar verschijnt er een MOBOV-Nieuwsbrief met mededelingen en nieuwtjes over het verenigingsleven en wetenswaardigheden over wat er in het lokaal ondernomen wordt.

 

EN DAN IS ER OOK NOG

Een of twee keer per jaar nemen we deel aan een uitstap. Om het gezellig te houden schuiven we ook eenmaal per jaar aan tafel aan voor een etentje.

 

VAN HARTE WELKOM !

Wie ons graag een wil komen bezoeken is welkom in het lokaal. Voor meer inlichtingen kun je terecht bij

Voorzitter Frank Bourguignon
Clementinastraat 60 
2018 Antwerpen
03 2372764

Zie ook onze INFOBROCHURE (PDF-formaat)

(last update 02/05/2012)